login about faq

I have been using the Chilkat Email ActiveX for Delphi within our software for years with no issues. But, while setting up our software on a Windows Server 2008 machine, the email client keeps giving an error of "530 5.7.1 Authentication Required". The SMTP, port, SSL, and username/pw are correctly entered but always gives this error. I tried the same exact credentials on a Windows 7 and a Windows 10 computer and it sent the email fine with no errors. The error only occurs on a Windows Server 2008 machine. I was also able to test it on a second Windows Server 2008 machine and it gave the exact same error. I also tried another set of credentials on the Server 2008 machine and it gave the same error, but worked fine on Windows 7 and Windows 10. Any ideas why this error is only coming up on a Windows Server 2008 machine?

Thanks, Ron

asked Nov 15 at 17:04

versatile's gravatar image

versatile
1112

edited Nov 15 at 17:15

I forgot to mention that I did turn off the firewall on the Windows Server 2008 machine and the 530 error still continued to come up.

(Nov 16 at 10:14) versatile
Be the first one to answer this question!
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×28
×21
×12
×4

Asked: Nov 15 at 17:04

Seen: 97 times

Last updated: Nov 16 at 10:15

powered by OSQA