login about faq

Hi,

By one of my users (with windows XP) i get the flowing error while sending a e-mail : The smtpserver on the other site is working, alsow his normal e-mail program with the same settings. I already upgrade from 9.5.0.45 to 9.5.0.49 with the same error.

ChilkatLog:
 SendEmail:
   DllDate: May  8 2015
   ChilkatVersion: 9.5.0.49
   UnlockPrefix: EASYXXXXX
   Username: XXX-PC:XXX
   Architecture: Little Endian; 32-bit
   Language: ActiveX
   VerboseLogging: 0
   sendEmailInner:
     renderToMime:
       createEmailForSending:
         xSigningAlg: sha1
         Auto-generating Message-ID
       --createEmailForSending
       renderToMime: Elapsed time: 0 millisec
     --renderToMime
     sendMimeInner:
       progressTotal: 647
       ensureSmtpSession:
         ensureSmtpConnection:
           SmtpHost: smtp.xs4all.nl
           SmtpPort: 25
           SmtpUsername:
           SmtpSsl: 0
           StartTLS: 0
           smtpConnect:
             smtpHostname: smtp.xs4all.nl
             smtpPort: 25
             connectionIsReady:
               Need new SMTP connection
             --connectionIsReady
             smtpSocketConnect:
               socket2Connect:
                 connect2:
                   connectSocket:
                     connect_ipv6_or_ipv4:
                       ai_family: 2
                       ai_socktype: 0
                       ai_protocol: 0
                       SocketError: WSAEPROTOTYPE The specified protocol is the wrong type for this socket.
                       Failed to create socket for connecting.
                     --connect_ipv6_or_ipv4
                   --connectSocket
                   ConnectFailReason: Internal error
                 --connect2
               --socket2Connect
               Failed to connect to SMTP server..
             --smtpSocketConnect
           --smtpConnect
         --ensureSmtpConnection
       --ensureSmtpSession
     --sendMimeInner
   --sendEmailInner
   Failed.
 --SendEmail
--ChilkatLog

asked May 26 '15 at 08:14

FonzieB's gravatar image

FonzieB
13

edited May 26 '15 at 09:16

jpbro's gravatar image

jpbro ♦
1.1k2618


Had same Problem on Windows 7 64bit with Chillkat v9.5.0.45 after installing VisualStudio 2015 compiled for .Net 4.5.2 i got always the SocketError: WSAEPROTOTYPE The specified protocol is the wrong type for this socket.

Update Chillkat to v9.5.0.55 for .Net 4.5 VS2013 works for me....

link

answered Feb 03 '16 at 02:17

Smokefighter's gravatar image

Smokefighter
1

I can't recall the specifics, but this was fixed at some point in the last year. (So updating to the latest version is the correct resolution.)

link

answered Feb 04 '16 at 09:11

chilkat's gravatar image

chilkat ♦♦
12.3k316360439

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×105
×100
×85
×59

Asked: May 26 '15 at 08:14

Seen: 1,151 times

Last updated: Feb 04 '16 at 09:11

powered by OSQA