login about faq

We're using the activeX control and have a customer that can send 1 email, but when he tries a 2nd, receives the following error:

  SendEmail:
    DllDate: May  8 2015
    ChilkatVersion: 9.5.0.49
    UnlockPrefix: RAYMONMAILQ
    Username: D4KDM9R1:George
    Architecture: Little Endian; 32-bit
    Language: ActiveX
    VerboseLogging: 0
    sendEmailInner:
      renderToMime:
        createEmailForSending:
          xSigningAlg: sha1
          Auto-generating Message-ID
        --createEmailForSending
        renderToMime: Elapsed time: 0 millisec
      --renderToMime
      sendMimeInner:
        progressTotal: 1434
        ensureSmtpSession:
          ensureSmtpConnection:
            SmtpHost: smtp.onecommunications.net
            SmtpPort: 25
            SmtpUsername: george.dawkins@binnewater.com                     
            SmtpSsl: 0
            StartTLS: 0
            smtpConnect:
              smtpHostname: smtp.onecommunications.net
              smtpPort: 25
              connectionIsReady:
                Need new SMTP connection
              --connectionIsReady
              smtpSocketConnect:
                socketOptions:
                  SO_SNDBUF: 262144
                  SO_RCVBUF: 4194304
                  TCP_NODELAY: 1
                  SO_KEEPALIVE: 1
                --socketOptions
              --smtpSocketConnect
              smtpGreeting:
                readSmtpResponse:
                  SmtpCmdResp: 220 ***********************************
                --readSmtpResponse
              --smtpGreeting
              ehloCommand:
                sendCmdToSmtp:
                  SmtpCmdSent: EHLO D4KDM9R1<crlf>
                --sendCmdToSmtp
                readSmtpResponse:
                  SmtpCmdResp: 250-smtp005.earthlinkbusiness.com
                  SmtpCmdResp: 250-PIPELINING
                  SmtpCmdResp: 250 8BITMIME
                --readSmtpResponse
              --ehloCommand
            --smtpConnect
          --ensureSmtpConnection
          ensureSmtpAuthenticated:
            smtpAuthenticate:
              smtp_host: smtp.onecommunications.net
              smtp_port: 25
              smtp_user: <<customer's user="" name="" that="" worked="" the="" first="" time="">
              smtpAuthenticate:
                login_method: LOGIN
                auth_login:
                  smtpSendGet2:
                    sendCmdToSmtp:
                      SmtpCmdSent: AUTH LOGIN<crlf>
                    --sendCmdToSmtp
                    readSmtpResponse:
                      SmtpCmdResp: 502 unimplemented (#5.5.1)
                    --readSmtpResponse
                  --smtpSendGet2
                  AUTH LOGIN failed
                --auth_login
                Failed to login using LOGIN method
              --smtpAuthenticate
              ConnectionType: Unencrypted TCP/IP
            --smtpAuthenticate
          --ensureSmtpAuthenticated
        --ensureSmtpSession
      --sendMimeInner
    --sendEmailInner
    Failed.
  --SendEmail
--ChilkatLog

asked Sep 04 '15 at 18:02

NevadaComputer's gravatar image

NevadaComputer
11

edited Sep 05 '15 at 09:05

jpbro's gravatar image

jpbro ♦
1.1k2618


Please test first with the latest version of Chilkat (v9.5.0.52).

Also.. it's probably not a good idea to be doing SMTP over an unencrypted TCP connection (port 25) with the "LOGIN" authentication method, where the login and password can be clearly seen by anybody sniffing the network...

link

answered Sep 08 '15 at 08:51

chilkat's gravatar image

chilkat ♦♦
11.8k316358420

i had faced the same issue like above , i had tried with new dll which is relased on 26th aug 2015 ,version 9.5.0.52. can you tell what changes needs to be done .

link

answered Oct 09 '15 at 03:39

harishchepuri's gravatar image

harishchepuri
0579

edited Oct 09 '15 at 03:40

In my particular case, I changed the port to 465 and enabled SSL and that worked for my client, even though his ISP said they didn't use SSL.

link

answered Oct 09 '15 at 09:07

NevadaComputer's gravatar image

NevadaComputer
11

Your answer
toggle preview

Follow this question

By Email:

Once you sign in you will be able to subscribe for any updates here

By RSS:

Answers

Answers and Comments

Markdown Basics

  • *italic* or __italic__
  • **bold** or __bold__
  • link:[text](http://url.com/ "title")
  • image?![alt text](/path/img.jpg "title")
  • numbered list: 1. Foo 2. Bar
  • to add a line break simply add two spaces to where you would like the new line to be.
  • basic HTML tags are also supported

Tags:

×184
×79

Asked: Sep 04 '15 at 18:02

Seen: 1,034 times

Last updated: Oct 09 '15 at 09:07

powered by OSQA